O společnosti Elektro NEON Nejtek

Málokdo asi ví, že Pavel Nejtek, majitel společnosti Elektro Neon Nejtek, který užívá rekonstruované logo po svém otci, také neonáři, dříve pracoval jako mechanik v Československé televizi. Po umožnění obnovy výroby neonů intenzivně pracoval v oboru reklamy, ale po zhruba deseti letech se znovu začal zajímat o projekční techniku.

Jako sběratel měl mimo jiné demontovat projekční techniku z kina Panorama ve Varnsdorfu. Obec mu však tento objekt nabídla a nakonec i předala. Budova kina vyžadovala opravy všech střech, a proto při projektování nové střechy nad kinosálem bylo již počítáno s firemním označením Centrum Panorama a zrekonstruovaným logem - Elektro Neon Nejtek. Návrh celého tohoto řešení provedl Jaroslav Fajgl a podle jeho plánu byl projekt opravy střechy také proveden.

Na ocelové, 25 tun vážící konstrukci střechy jsou namontovány dva nápisy s označením Centrum Panorama. Písmena jsou z hliníku s neonovými trubicemi po obvodu.
Střed střechy tvoří ocelová trubka a tou procházejí dvě samostatné hřídele poháněné elektromotory v půdním prostoru, které zajišťují otáčení. Přenos elektrické energie do pohyblivých části zajišťují tři sestavy kroužků a kartáčů.
Velikost písmen Centrum Panorama je 1000 mm.
Kouli o průměru 3000 mm tvoří stočené ocelové pruty, jež jsou lemovány neonovými trubicemi s čirého skla, aby se zvýraznily pouze při vlastním svícení. Průměr otáčejícího se oboustranného kruhu je 2850 mm. Kruh je vyroben z ocelové konstrukce a hřídele o délce 9 m - opláštěný hliníkovým plechem, okraj kruhu je zvýrazněn modrou trubicí.
Slova "Elektro", "Nejtek" a šipky jsou vyfrézovány z 25mm plastu a na vrchní části s neony se zapuštěnými elektrodami do kruhu.
Slovo "Neon" tvoří hliníková písmena, upevněná na trnech nad šipkou o hloubce 150 mm s neonem po obvodu. Kruh se otáčí uprostřed pomyslné koule opačným směrem než svítící poledníky koule.
Výše zrealizované technické řešení tvoří mnohoprostorovou reklamu, která svým otáčením neustále mění vzájemné polohy. Svítící neony na vrchu jsou dobře čitelné, kontrastní a dosud jinými technologiemi nenahraditelné.
Při stavbě střechy bylo počítáno s instalací těchto reklam tak, aby ladily oblým tvarům střechy a celého objektu. Vršek reklamy je ve výšce 20 m.